Snijd de bleekselderij in stukjes. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water.
Doe de ingrediënten voor de kruidenpasta in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer en maal tot een pasta.
Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit hierin de kruiden pasta zo'n 2 tot 3 minuten zodat de aroma's goed vrij komen.
Giet nu de tomatenblokjes in de pan en roerbak heel even mee.
Voeg het water toe samen met de rode linzen, bleekselderij, tomatenpuree en het groentebouillonblokje.
Breng de soep zachtjes aan de kook en laat zo'n 10 tot 15 minuten doorkoken totdat de rode linzen gaar zijn. Knip de bladpeterselie en koriander boven de soep fijn. Breng de harira verder op smaak met wat peper en zout.
Voeg ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de kikkererwten toe.
Opmerkingen
Serveer de Marokkaanse maaltijdsoep met wat glutenvrij stokbrood om te dippen.Je kunt de soep eventueel nog wat verder indikken met wat water en maizena.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey