Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Haricots verts met spek uit de oven
3,75
van
4
Stemmen
Een echte kerst klassieker zijn deze heerlijke haricots verts met spek uit de oven welke ook nog eens makkelijk zijn om te maken en snel klaar.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
20
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht, groentegerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
331
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
300
gram
haricots verts
12-15
plakjes
ontbijtspek
5
takjes
tijm
1
eetlepel
olijfolie
zout
zwarte peper
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de uiteinden van de haricots verts en kook ze 5 minuten voor met een beetje zout.
Giet de boontjes af en dep ze droog.
Vouw een plakje ontbijtspek dubbel en rol hier 7 haricots verts in.
Leg de pakketjes met boontjes en spek in een ovenschaal.
Sprenkel de olijfolie over de haricots verts met spek.
Haal de blaadjes tijm af.
Bestrooi de haricots verts met de tijm en wat zwarte peper uit de molen naar smaak.
Zet de Franse sperzieboontjes in het midden van de oven en laat in zo'n 15 minuten verder gaar en het spek knapperig worden.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bijgerecht, glutenfree, glutenvrij, Kerst, Kerstdiner, makkelijk recept, ontbijspek, snel recept, tijm, uit de oven
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Haricots verts met spek uit de oven
Portie grootte
1 persoon
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
331
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
30
g
46
%
Verzadigd vet
9
g
56
%
Transvet
0.1
g
Meerv. onverz. vet
5
g
Enkelv. onverz. vet
14
g
Cholesterol
44
mg
15
%
Natrium
2186
mg
95
%
Kalium
297
mg
8
%
Koolhydraten
6
g
2
%
Vezel
2
g
8
%
Suiker
2
g
2
%
Eiwit
10
g
20
%
Vitamine A
601
IU
12
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.1
mg
6
%
Vitamine B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
0.3
mg
15
%
Vitamin B12
0.3
µg
5
%
Vitamine C
11
mg
13
%
Vitamine D
0.3
µg
2
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
34
µg
32
%
Calcium
37
mg
4
%
Koper
0.1
mg
5
%
Foliumzuur
25
µg
6
%
IJzer
1
mg
6
%
Mangaan
0.2
mg
10
%
Magnesium
29
mg
7
%
Fosfor
125
mg
13
%
Selenium
14
µg
20
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag