Voeg de gemalen koriander, gemalen komijn, uiensnippers, peterselie, fenegriek, knoflookpuree, kaneel en het glutenvrije paneermeel toe.
Kneed alles goed door elkaar.
Draai balletjes van het gehakt ter grootte van een pingpongbal.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes. Let op dat ze niet verbranden, Ik zet vaak na een paar minuten het vuur wat lager zodat ze rustig door kunnen garen.
Schep de balletjes uit de koekenpan en zet even aan de kant.
Snipper intussen de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd beide paprika's in blokjes
Giet de abrikozen in een zeef en vang het vocht op. Dit heb je straks weer nodig.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de paprika's toe en roerbak deze een minuutje mee.
Schep de abrikozen bij het geheel en roer goed door.
Voeg nu de tomatenpuree toe samen met het groentebouillonblokje, de ras el hanout, chilipoeder (optioneel) en het vocht van de abrikozen.
Breng zachtjes aan de kook met de deksel op de pan.
Haal de blaadjes van de krulpeterselie en hak deze fijn.
Voeg de peterselie toe aan de saus samen met wat peper en zout naar smaak.
Als laatste voeg je de gehaktballetjes toe.
Laat het geheel nog 10 minuten zachtjes doorpruttelen.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie