Zalig als hapje, maar ook top als voorgerecht zijn deze glutenvrije blini met gerookte zalm, bieslook en roomkaas.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang borrelhapje, Voorgerecht
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 79kcal
Porties 15stuks
Ingrediënten
175gramglutenvrije pannenkoekmix
2theelepelsbakpoeder
200mlmelk
2meieren
100gramgerookte zalm
50gramroomkaas
15sprietjesbieslook
boter of margarine om te bakken
zout
Hoe maak je het?
Mix de glutenvrije pannenkoekenmix samen met de melk, eieren, een snufje zout en het bakpoeder door elkaar tot een stevig beslag.
Verhit een scheutje vloeibare margarine of een klontje boter in de koekenpan.
Schep steeds een eetlepel beslag in de koekenpan per blini. Laat het beslag stollen en draai vervolgens om. Als het beslag wat teveel uitloopt, kun je een kookring gebruiken.
Laat de blini's afkoelen.
Snijd intussen de zalm in stukjes en de bieslook in stukjes van ongeveer 4 cm.
Bestrijk de blini met de roomkaas.
Leg hier vervolgens een paar sprietjes bieslook bovenop en maak het af met de gerookte zalm.
Opmerkingen
Veel bakplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie