Een heerlijke andijvie-prei stamppot met ham. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Lekker met een stukje rookworst.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken Glutenvrij, Hollands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 422kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
1250gram kruimige aardappels
400gramandijvie grof gesneden
1groteprei
250gramhamblokjes
1eetlepelmosterd
1rode ui
100mlmelkof lactosevrije melk
15gramboterof plantaardige margarine
vloeibare margarine
peper en zout
285gramrookworst
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en kook ze met wat zout in ruim water in zo'n 15 minuten gaar.
Snijd intussen de prei in ringetjes en snipper de rode ui.
Kook de andijvie samen met de prei en wat zout zo'n 5 minuten voor. Leg de rookworst boven op de groenten zodat deze lekker warm wordt en de groente een rokerig smaakje krijgen.
Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de hamblokjes toe er roerbak 3 minuten mee.
Verwarm nu ook de melk in een steelpannetje.
Giet de andijvie en prei af.
Stamp de aardappelen fijn met de warme melk, mosterd en boter.
Roer de andijvie, prei, ham en rode ui door de aardappelpuree samen met wat peper naar smaak. Klaar is je andijvie-prei stamppot met ham en rookworst.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie