Stamppot andijvie, maar dan eens op een andere manier gemaakt. Deze heerlijke gluten- en lactosevrije andijvie-knolselderij stamppot met spekjes staat ook nog eens binnen 30 minuten op tafel.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 25 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
1kleineknolselderijongeveer 650 gram
1250gramaardappels
400gramgrof gesneden andijvie
2sjalotjes
250gramgerookte spekblokjes
150mllactosevrije melk
25gramlactosevrije margarine
2eetlepels mosterd
zout
Hoe maak je het?
Verwijder de schil van de knolselderij en snijd deze in stukken.
Schil de aardappels en snijd ook deze in stukken.
Kook de aardappels en knolselderij met wat zout in 15 minuten gaar.
Blancheer de andijvie gedurende 3 minuten. Giet de andijvie af en zet even aan de kant.
Snipper de sjalotjes. Verhit een scheutje boter of olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes.
Voeg na ongeveer 2 minuten de spekblokjes toe en bak deze rondom bruin.
Zet ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd van de aardappels en knolselderij de melk op in een steelpannetje en breng aan de kook.
Giet de aardappels en knolselderij af en stamp ze fijn samen met de boter, mosterd en warme melk.
Roer de sjalotjes, spekblokjes en andijvie er doorheen en klaar!