Albóndigas, Spaanse pittige gehaktballetjes in tomatensaus
5 van 2 Stemmen
Waan je in Spaanse sferen met deze heerlijke glutenvrije albóndigas in tomatensaus. Lekker als tapas, maar ook perfect met pasta, patatas bravas of witte rijst.
Snipper de sjalotjes en 1 bolletje Chinese knoflook voor het gehakt.
Kneed de sjalotjes, knoflook, glutenvrij paneermeel, paprikapoeder, ei, nootmuskaat, chilipoeder, gemalen komijn samen met wat peper en zout door het gehakt.
Draai balletjes van ongeveer 5 cm van het gehakt.
Bak de gehaktballetjes in een koekenpan met olijfolie rondom bruin.
Snipper intussen de ui, rode peper en het andere bolletje knoflook. Je kunt hiervoor ook de hakmolen van de staafmixer gebruiken.
Verhit een scheutje wokolie in een braadpan of hapjes pan.
Fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg na ongeveer 2 minuten de gezeefde tomaten toe samen met de tijm, oregano en wat peper en zout naar smaak.
Knip de krulpeterselie fijn boven de tomatensaus. Ik gebruik hier een speciale kruidenschaar voor, maar een gewone schaar werkt ook.
Haal nu de gehaktballetjes uit de andere pan en doe ze in de tomatensaus. Roer even goed door en laat nog zo'n 5 tot 10 minuten zachtjes door pruttelen.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie