Super makkelijk, lekker en vooral snel is deze heerlijke bloemkoolschotel met ham en kaas.
Voorbereidingstijd 20minuten
Bereidingstijd 20minuten
Totale tijd 40minuten
Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Holllands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Ingrediënten
750gramaardappels
1bloemkool
165gramPaturain met knoflook en fijne kruiden
250gramhamblokjes
1ui
4lente-uitjes
geraspte kaas
peper en zout
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Snijd de bloemkool in roosjes.
Kook de aardappelschijfjes in 10 minuten gaar met wat zout.
Kook de bloemkool beetgaar in ongeveer 12 minuten.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
Snipper de ui en snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Giet de bloemkool af en laat even in de pan zitten. Schep vervolgens de Paturain (of andere roomkaas met kruiden en knoflook), de hamblokjes, ui en lente-ui door de bloemkool.
Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
Schep het bloemkool mengsel in een ovenschaal.
Leg de aardappelschijfjes hier dakpansgewijs bovenop en bestrooi royaal met de geraspte kaas.
Laat de bloemkoolschotel met ham en kaas goudbruin worden in het midden van de oven gedurende zo'n 20 minuten.
Opmerkingen
Veel kookplezier gewenst en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie