Snijd de ui, rode pepers en knoflook in stukjes. Wil je de rendang lekker spicy maken, laat dan de zaadjes en zaadlijsten in de rode pepers zitten.
Schil de gember, kurkuma en laos.
Doe de ui, rode pepers, knoflook, kemirinoten, koriander, trassi, palmsuiker, komijn, gember, kurkuma en laos in de keukenmachine en maal tot een gladde pasta, boemboe. Als je geen keukenmachine hebt, dan kun je ook de hakmolen van de staafmixer gebruiken of een vijzel.
Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 5 cm.
Verhit een scheutje wokolie (arachide- of raapzaadolie) in de braadpan en fruit hierin de boemboe.
Voeg na ongeveer 5 minuten het vlees toe en bak even licht aan.
Schenk de kokoksmelk samen met 150 ml water bij het vlees en voeg het runderbouillonblokje toe.
Kneus de sereh stengel (citroengras). Ik vouw meestal de stengel eerst dubbel en leg er daarna een knoop in.
Leg de sereh stengel in de saus bij het vlees samen met de djeroek peroetblaadjes (limoenblaadjes) en salam blaadjes. Als je geen salam blaadjes kunt krijgen, dan kan je ook laurierblaadjes gebruiken.
Breng het geheel aan de kook en laat de Indonesische rendang zachtjes doorkoken met de deksel op de pan gedurende zo'n 2 uur.
Haal na 2 uur kooktijd de deksel van de pan en laat nog ongeveer een uurtje zachtjes doorkoken zodat de saus ook verder in kan dikken.
Notities
Rendang is ook een geweldig gerecht als onderdeel van een Indonesische rijsttafel.Alvast veel kookplezier!Salamat makan! Eet smakelijk!Liefs Audrey