Een super makkelijk, feestelijk en snel voorgerecht.
Gang Visgerecht, Voorgerecht
Keuken Eivrij, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 15minuten
Totale tijd 15minuten
Porties 4personen
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
400gramverse zalm
2eetlepels kappertjes
1sjalotje
10grambieslook
1eetlepellimoensap
peper en zout
Instructies
Snijd de verse zalm in kleine blokjes.
Snipper het sjalotje en knip de bieslook fijn. Hou een paar sprietjes bieslook apart. Deze heb je later nodig voor de garnering.
Meng in een kom de zalmblokjes samen met het sjalotje, de fijngeknipte bieslook, kappertjes, limoensap en wat peper en zout naar smaak.
Vul een kookring met de zalmtartaar en duw het geheel even aan met de achterkant van een lepel. Verwijder de kookring, zodat je een mooi rond zalmtartaartje op het bord krijgt.
Garneer de zalmtartaar met een paar sprietjes bieslook.
Notities
Je kunt de kappertjes eventueel ook vervangen voor wat blokjes komkommer of je kunt als extra wat rucola toevoegen. Eet smakelijk!Liefs Audrey