Een heerlijk bijgerecht waarmee je eindeloos kunt variëren. Lekker bij wat groenten en vlees of gewoon een frisse salade.
Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Zwitsers
Voorbereidingstijd 20minuten
Bereidingstijd 15minuten
Totale tijd 35minuten
Porties 6personen
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
600gramkruimige aardappels
2bolletjesChinese knoflook
125gramspekblokjes
2sjalotjes
125gramgeraspte jong belegen Goudse kaas
1ei
peper en zout
boter of olie
Instructies
Schil de aardappels, was ze en rasp ze vervolgens met de grove kant van de rasp.
Leg de aardappelrasp daarna op een droge en schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en knijp het vocht zoveel mogelijk uit de aardappelrasp.
Vouw de theedoek weer open en schep de aardappelrasp op een laagje keukenpapier.
Intussen kun je de sjalotjes snipperen. Snijd daarna de knoflook zo fijn mogelijk.
Doe de aardappelrasp, de spekblokjes, geraspte kaas, knoflook en sjalotjes in een grote kom. Voeg daarna het ei toe samen met wat peper en zout naar smaak. Roer het geheel goed door.
Verhit wat boter of olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Schep de rösti in de pan en duw het geheel aan met een bakspatel.
Bak de rösti op matig vuur in de koekenpan. Keer de rösti halverwege, als de onderzijde mooi goudbruin is, om. Dit kun je doen door een groot bord op de rösti te leggen en vervolgens met pan en al om te keren.
Bak vervolgens de andere zijde mooi goudbruin. Serveer de rösti met spek en kaas direct.