Deze salade met gerookte kip, mozzarella en appel is een heerlijke maaltijd pastasalade, maar is bijvoorbeeld ook erg geschikt als lunchgerecht. En bovendien een uitstekend buffetgerecht en daarnaast een top salade voor bij de bbq.
Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Salade
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30minuten
Bereidingstijd 10minuten
Rust tijd 1uur
Totale tijd 40minuten
Porties 8personen
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
300gramgerookte kip
250gramcherry tomaten
200gramglutenvrije pasta
2handenveldsla
2appels
2bolletjeslactosevrije mozzarellaGalbani of MinusL
1rode punt paprika
3lente-uitjes
1handcashewnoten
1rode ui
1eetlepelhoning
1,5eetlepelsmosterd
4eetlepelsextra virgin olijfolie
1limoen
peper en zout
Instructies
Kook als eerste de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zet de glutenvrije pasta even aan de kant en laat vervolgens afkoelen.
Snijd intussen de gerookte kip in dunne plakjes. Halveer daarna de cherry tomaatjes en verwijder de kroontjes.
Snijd daarna de lente-uitjes in ringetjes, de rode punt paprika in blokjes en snipper de rode ui.
Schil de appel en snijd deze ook in blokjes. Halveer vervolgens de limoen en knijp een klein beetje limoensap uit over de appelblokjes. Op deze manier verkleuren de appels namelijk niet.
Haal de mozzarella uit de verpakking en dep deze droog. Snijd de lactosevrije mozzarella in blokjes.
Was 2 flinke handen veldsla en laat deze even uit lekken in een zeef.
Meng intussen in een andere kom 1 eetlepel honing met 1,5 eetlepel mosterd en 4 eetlepels extra virgin olijfolie voor de honing-mosterd dressing.
Voeg het resterende sap van de limoen toe samen met wat peper en zout naar smaak. Roer het geheel goed door.
Schep daarna in een grote schaal de glutenvrije koude pasta, de cherrytomaten, gerookte kip, de veldsla, appel, lente-uitjes, mozzarella, paprika en rode ui. Voeg als laatste een flinke hand cashewnoten toe.
Schenk de honing-mosterd dressing bij de ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
Zet de salade met gerookte kip, mozzarella en appel minimaal een uur in de koelkast zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen. Langer mag natuurlijk ook.
Notities
Deze maaltijdsalade is echt heerlijk en verfrissend op warme zomerdagen, maar is bijvoorbeeld ook een uitstekend lunchgerecht.Eet smakelijk!Liefs Audrey