Super eenvoudige glutenvrije cupcakes met een toef van botercrème en sprinkles.
Voorbereidingstijd 20minuten
Bereidingstijd 15minuten
Rust tijd 1uur
Totale tijd 35minuten
Gang Klein gebak
Keuken Glutenvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 20stuks
Ingrediënten
1pakglutenvrije cakemixAH vrij van gluten
225gramglutenvrij botercrème mixFuncakes
4eierenM
495gramzachte roomboter
150mlwater
20baking cups
diverse glutenvrije sprinkles en strooisels
Hoe maak je het?
Meng 225 gram botercrème mix met 150 ml water door elkaar. Laat dit een uur rusten.
Intussen kun je de cupcakes gaan bakken. Ik gebruik hiervoor de vrij van gluten cakemix van Albert Heijn. Deze is echt super lekker en absoluut niet droog.
Verwarm de oven daarom voor op 180 graden Celsius.
Doe vervolgens de cakemix in een kom samen met 225 gram zachte lactosevrije boter en 4 eieren. Mix het geheel tot een egaal beslag.
Vul nu de baking cups met een ijsbolletjeslepel met het beslag. Houdt per baking cup 45 gram beslag aan. Ik gebruik altijd de baking cups van het merk House of Marie. Deze verkleuren niet in de oven.
Zet de gevulde baking cups direct in de muffin tray om vervorming te voorkomen.
Bak de cupcakes in het midden van de oven gedurende zo'n 15 minuten gaar en goudbruin.
Leg een zware snijplank op de cupcakes zodra deze uit de oven komen gedurende 1 minuut. Zo worden ze mooi plat en kan je ze straks beter decoreren.
Haal de cupcakes nu uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
Bak nu de laatste cupcakes op dezelfde wijze. Ik heb zelf meerdere baking trays, zodat ik ook meerdere cupcakes tegelijk kan bakken.
Voeg de helft van de boter toe aan de botercrème mix en mix even goed door. Voeg daarna de rest van de boter toe en mix op de hoogste stand nog zo'n 5 minuten.
Vul vervolgens een spuitzak met spuitmondje met de gluten- en lactosevrije botercrème. Ik gebruik altijd grote wegwerpspuitzakken, een grote adapter en spuitmondje 1M van Wilton om de rozen op de cupcakes te spuiten. Dit geeft het mooiste resultaat, maar elk breed open star spuitmondje is ook prima hoor.
Houdt de spuitzak rechtop. Spuit een klein puntje op de cupcake en draai met de spuitzak tegen de klok in van binnen naar buiten toe. That's it!
Bestrooi de cupcakes met vrolijke glutenvrij sprinkles en strooisels in alle kleuren van de regenboog. Deze kun je onder andere kopen bij de leukste taartenshop. Hier koop ik ook de glutenvrije botercrème en de baking cups.
Opmerkingen
Succes gegarandeerd!Veel bakplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie