Een makkelijk gluten- en lactosevrij recept voor de lekkerste huisgemaakte tzatziki.
Gang Dip, Sauzen
Keuken Glutenvrij, Grieks, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20minuten
Totale tijd 20minuten
Porties 6personen
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
500mlLactosevrije Griekse YoghurtMinusL
1komkommer
2bolletjesChinese knoflook
1eetlepelverse dille
1theelepel verse munt
0,5limoen
1eetlepelextra virgin olijfolie
1flinkesnuf zwarte peper
zout
Instructies
Doe de lactosevrije Griekse yoghurt in een grote kom.
Schil de komkommer en rasp deze met de grove kant van de rasp boven de yoghurt.
Pel de knoflook en rasp deze met de fijne kant van de rasp boven de yoghurt.
Voeg de fijngehakte verse dille en munt toe.
Knijp de limoen uit boven de lactosevrije tzatziki.
Voeg als laatste een flinke snuf zwarte peper toe en wat zout naar smaak.
Roer de lactosevrije tzatziki goed door en laat minimaal 1 uur in de koelkast staan zodat de smaken goed door kunnen trekken. Je kunt de tzatziki eventueel ook een avond van te voren maken.
Notities
Als je geen MinusL lactosevrije Griekse yoghurt kunt krijgen of als je helemaal geen melk mag, dan kun je voor dit recept ook 400 ml Alpro nature gebruiken.Deze tzatziki past heerlijk bij een huisgemaakte gyros van kip of varkensvlees met eigen gemaakte gluten- en lactosevrije pitabroodjes.Het recept voor de Gyros verschijnt zo snel mogelijk op deze website.Alvast eet smakelijk!Liefs Audrey