Ovenschotel met zalm, groene groente en zoete aardappel
Een super lekkere ovenschotel met zalm, paprika, broccoli, sperzieboontjes en zoete aardappel. Het is een half uurtje wat snijwerk en de oven doet de rest. En ook nog eens gluten- en lactosevrij
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30minuten
Bereidingstijd 25minuten
Totale tijd 55minuten
Porties 4personen
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
500gram wilde zalmdiepvries
200gramsperziebonen
2grote zoete aardappelen
1kleinegroene paprika
1kleinstruikje broccoli
3tros tomaten
1rode ui
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1rode peper
15gramplatte peterselie
6eetlepelsAlpro nature of lactosevrije creme fraiche MinusL
geraspte Goudse jong belegen kaas
zout en peper
Instructies
Laat de zalm ontdooien in een vergiet met daaronder een kom zodat de vis goed kan uitlekken. Dit kan eventueel een avond van te voren in de koelkast.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Kook de schijfjes zoete aardappel 3 minuten voor met een beetje zout.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en de sperziebonen in stukjes van ongeveer 2 cm. Kook de broccoli en de sperziebonen 5 minuten voor met een snufje zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
Verwijder de zaadjes van de rode peper. Dit kan je makkelijk doen door het bovenkantje er af te snijden en de rode peper tussen je handen heen en weer te rollen zodat de zaadjes er aan de onderkant uit vallen.
Hak de knoflook, rode peper en platte peterselie zo fijn mogelijk.
Snijd de groene paprika, de tomaten en rode ui in blokjes.
Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 3 cm. Bestrooi met wat peper en zout.
Meng de zalm met de rode peper, tomaten, knoflook, rode ui, platte peterselie, groene paprika, sperziebonen en broccoli door elkaar samen met 6 flinke eetlepels Alpro nature of lactosevrije crème fraîche. Ik gebruik altijd de crème fraîche van MinusL.
Doe de groente met de zalm in een grote ovenschaal.
Leg dakpansgewijs de plakjes zoete aardappel bovenop de groente met zalm en bestrooi royaal met de jong belegen geraspte kaas.