Makkelijk, snel en super lekker. Als je deze gluten- en lactosevrije tonijnsalade met avocado en olijven eenmaal hebt geproefd wil je echt geen kant-en-klare meer.
Gang Salade, Snack, Visgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20minuten
Totale tijd 20minuten
Porties 250gram
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
1blikjetonijn in water160 gram
0,5kleinerode ui
0,5avocado
6zwarte olijven
5takjesplatte peterselie
2theelepelslimoensap
3eetlepelsglutenvrij mayonaise
2eetlepelslactosevrije yoghurtof alpro nature
snufcayennepeper naar smaak
snufzout naar smaak
Instructies
Laat de tonijn goed uitlekken in een zeef
Snipper de rode ui en snijd de olijven in fijne stukjes.
Schil de avocado en snijd deze in kleine blokjes. Voeg hier 2 theelepels limoensap bij en meng dit even goed door.
Hak de platte peterselie zo fijn mogelijk.
Doe de tonijn in een kom of bakje en voeg daar 3 eetlepels glutenvrije mayonaise en 2 eetlepels lactosevrije yoghurt bij. Ik gebruik altijd de Lactofree yoghurt van Arla, maar Alpro nature werkt ook prima.
Roer de tonijn en mayo-yoghurt goed door elkaar.
Voeg nu de rode ui, avocado, zwarte olijven, platte peterselie, wat zout naar smaak en een flinke snuf cayennepeper toe.
Meng het geheel goed door en klaar is je tonijnsalade met avocado en zwarte olijven!
Notities
Zie je?! Super makkelijk en snel toch. En zó lekker!Je kunt de tonijnsalade minstens 3 dagen goed houden in de koelkast. Eet smakelijk!