Super makkelijke paprika-bieslookaardappeltjes uit de oven. Een heerlijk gluten- en lactosevrij bijgerecht wat wat binnen 35 minuten op tafel staat.
Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10minuten
Bereidingstijd 25minuten
Totale tijd 35minuten
Porties 4personen
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
600gramaardappels
een handje verse bieslook
2theelepelspaprikapoeder
1theelepelknoflookpoeder
snufje zwarte peper
snufje zout
2eetlepelsextra virgin olijfolie
Instructies
Verwarm de oven (heteluchtoven) voor op 200 graden Celsius.
Schil en was de aardappels en snijd ze in blokjes voor ongeveer 3 cm.
Dep de aardappels droog en doe ze in een ovenschaal. Schenk 2 eetlepels extra virgin olijfolie over de aardappels en schep ze even om.
Knip of hak de bieslook in kleine stukjes en strooi dit over de aardappels. Strooi vervolgens het paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout over de aardappels. Schep alles even goed om.
Zet de ovenschaal met de aardappels op een rooster in het midden van de oven en bak ze gedurende zo'n 25 minuten goudbruin
Schep de paprika-bieslook aardappeltjes regelmatig even om zodat de ze gelijkmatig gaar worden en krokant worden.
Notities
Heerlijk met broccoli of een frisse salade en kip krokant nuggets.Veel kookplezier en eet smakelijk!