De lekkerste glutenvrije pizza (en lactosevrij) maak je gewoon zelf en jij bepaald wat er op komt. Een eenvoudige Margherita met tomaat, kaas en oregano of lekker uitgebreid met champignons, paprika, ui, salami etc. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Voorbereidingstijd 30minuten
Bereidingstijd 25minuten
Totale tijd 55minuten
Gang Pizza, Snack
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 2pizza's
Ingrediënten
500gramSchär mix B
2zakjesdroge gist14 gram in totaal
360mllauwwarm water
4eetlepelsolijfolie
1theelepelsuiker
0,5theelepelzout
1pakjegezeefde tomaten
1zakje geraspte jong belegen Goudse kaas
oregano
1theelepelknoflookpuree
0,5theelepelrode curry pasta of sambal
peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 50 graden Celsius.
Doe de Schär Mix B in een kom samen de gist, suiker en zout.
Voeg het lauwwarme water en de olijfolie toe. Mix het deeg met de kneedhaken zo'n 3 minuten door. Kneed daarna nog even goed door met de hand.
Strooi wat glutenvrije bloem op een schoon aanrechtblad. Snijd het deeg doormidden en maak er twee ballen van. Rol het deeg uit tot een grote ronde lap van ongeveer 0,5 cm dik. Leg de lap op een met bakpapier bekleedde bakplaat.Doe hetzelfde met de andere deegbal.
Zet de oven uit en schuif bakplaten met de deeglappen in de oven en laat ze zo'n 20 minuten rijzen.
Ondertussen kan je de tomatensaus maken en eventueel wat ander beleg naar keuze voor op je pizza's snijden.
Schenk de gezeefde tomaten in een kom. Doe er de knoflookpuree, rode peper pasta (of sambal) en wat peper en zout naar smaak bij. Roer het geheel even goed door en zet aan de kant.
Haal de deeglappen na 20 minuten rijzen uit de oven en vouw de randjes omhoog. Dit voorkomt dat straks je tomatensaus van de pizza's afloopt.
Verwarm de oven (hetelucht) op 200 graden Celsius
Schep 2 tot 3 grote sauslepels met tomatensaus op de pizza. Verdeel de saus met de bolle kant van de sauslepel over de pizza.
Bestrooi de pizza royaal met de jong belegen Goudse kaas en breng daarna op smaak met de oregano.
Je kunt nu de pizza beleggen met allerlei lekkere dingen naar keuze. Bak de pizza's in de oven gedurende zo'n 25 minuten.
Opmerkingen
De pizza op de foto heb ik belegd met ui, rode peper, rundersalami, groene- en rode paprika, maar je kunt natuurlijk ook voor andere lekkere dingen kiezen zoals ham, champignons, lente-ui, tomaat, courgette etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook erg leuk om samen met je kind te doen.Of je kunt de glutenvrije pizza ook gewoon lekker zo laten en dan heb je een pizza Margherita. Sophie's favoriet. Ze kan dan ook niet wachten totdat deze de oven in gaat ;-)