Een heerlijke en pittige kip tandoori zonder pakjes en zakjes. Glutenvrij, lactosevrij en koemelkvrij. Super lekker met naanbrood of witte rijst en een frisse salade.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20minuten
Bereidingstijd 20minuten
Totale tijd 40minuten
Porties 4personen
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
600gramkipfilet
300gram Alpro nature
1rode punt paprika
1gele paprika
2rode uien
1stukgember ongeveer 2 bij 2 cm
2bolletjes knoflook
1rode peper
1eetlepellimoensap
1,5eetlepelpaprikapoeder
1eetlepelgaram masala
0,5eetlepelcayennepeper
1,5theelepelketoembargemalen koriander
0,5 theelepelkurkuma
1eetlepel fijngehakte koriander
olijfolie
zout
Instructies
Schenk de Alpro nature in een kom. Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit bij de soja yoghurt.
Schil het stukje gember en rasp dit boven de kom met soja yoghurt. Voeg nu het limoensap, de paprikapoeder, fijngehakte koriander, garam masala, cayennepeper, ketoembar, kurkuma en een snufje zout toe.
Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een andere kom. Schep 6 eetlepels van de saus (yoghurt-kruidenmengsel) bij de kipfilet en meng alles even goed door. Zet de kipfilet in de koelkast en laat minstens een half uur staan.
Snijd de rode- en gele paprika in blokjes. Snipper de rode ui.
Verhit een beetje olijfolie in de wok of hapjes pan. Fruit de ui. Voeg na ongeveer 1 minuut de paprika blokjes toe en roerbak deze zo'n 3 minuten mee.
Voeg nu de kipfilet toe en bak deze zo'n 5 minuten. Schep regelmatig om. Schenk als laatste de rest van de saus in de pan en nog zo'n 10 minuten doorpruttelen.
Serveer de pittige kip tandoori met witte rijst, een frisse salade of glutenvrij naanbrood.Eet smakelijk!