Deze makkelijke glutenvrije pasta is een uitkomst als je snel een lekkere en voedzame maaltijd op tafel wilt hebben. Binnen 20 minuten staat hij al op tafel.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 5minuten
Bereidingstijd 15minuten
Totale tijd 20minuten
Porties 4personen
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
500gramglutenvrije pasta
500gramrundergehakt
500mltomatensaus of pastasaus
400gramItaliaanse roerbakgroente
knoflookpuree
rode peper pasta
1runderbouillon blokje
2eetlepelsItaliaanse kruiden
peper en zout naar smaak
scheutje olijfolie
Instructies
Zet een pan met een ruime hoeveelheid water, zout en een runderbouillonblokje op het vuur.
Zodra het water kookt, voeg dan de pasta toe, breng weer aan de kook en kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Verhit in een wok of hapjespan een scheutje olijfolie. Voeg het gehakt toe en kruid het gehakt met peper en zout naar smaak. Bak het gehakt rul. Voeg een beetje knoflookpuree en rode peper pasta (kan ook met een beetje sambal) toe naar smaak.
Voeg nu de Italiaanse roerbakgroente toe en schep het geheel even goed om. Schenk nu de tomatensaus/pastasaus bij het geheel. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en wat peper en zout.
Serveer bij de pasta wat Goudse geraspte kaas of Parmezaanse kaas.Eet smakelijk!
Notities
Je kan ervoor kiezen om de pasta te mixen door de saus. Zelf kies ik er altijd voor om de pasta en saus apart te serveren. Van de saus hou ik vaak wat over wat ik weer in de vriezer bewaar. De saus warm ik weer op in een pannetje en verder hoef ik dan alleen maar wat nieuwe pasta erbij te koken.