Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Afdrukken
Pin
0
van
0
Stemmen
Coq au vin
Een Franse klassieker. Een heerlijk malse en zeer smaakvolle coq au vin. Heerlijk met roseval aardappeltjes en haricots verts met spek.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Frans, Glutenvrij
Sleutelwoord
Coq au vin, Franse keuken, glutenfree, glutenvrij, hoofdgerecht, Kerst, Kerstdiner, kip
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
1
uur
30
minuten
Totale tijd
1
uur
55
minuten
Porties
6
personen
Auteur
Audrey Dobber
Ingrediënten
1
kg
kippenbouten
400
gram
kippendijen
750
ml
Franse rode wijn
250
gram
kastanjechampignons
1
winterpeen
2
laurierblaadjes
5
takjes
tijm
4
takjes
bladpeterselie
2
eetlepels
glutenvrije bloem
2
teentjes
teentjes knoflook
2
sjalotjes
100
gram
spekblokjes ongerookt
380
ml
gevogelte fond
20
gram
roomboter
peper en zout
Instructies
Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd de winterpeen in blokjes en de kastanjechampignons in 4-en.
Kruid de kippenbouten en -dijen met wat peper en zout.
Bestrooi de stukken kip met de glutenvrije bloem.
Verhit een beetje boter in een grote braadpan en bak hierin de stukken kip rondom aan.
Haal de stukken kip uit de pan en zet even aan de kant.
Bewaar het vet en fruit hierin de knoflook en sjalotjes.
Voeg de winterpeen en spekjes toe en roerbak even mee.
Schenk de rode wijn bij het geheel samen met de gevogelte fond,
Voeg de laurierblaadjes toe samen met de blaadjes van de peterselie en tijm.
Doe de kip weer terug in de pan en breng zachtjes aan de kook. Laat 1,5 uur zachtjes doorstoven met de deksel op de pan.
Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de kastanjechampignons toe.
Notities
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie