Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
–
+
servings
Afdrukken
Pin
3.67
van
3
Stemmen
Ovenschotel met andijvie, kastanjechampignons en gehakt
Een heerlijke en goedgevulde ovenschotel met andijvie, kastanjechampignons en gehakt welke makkelijk is om te maken en ook nog eens snel klaar.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Sleutelwoord
aardappels, andijvie, gehakt, glutenvrij, kastanje champignons, ovenschotel, rookspekjes, uit de oven, zonder gluten
Voorbereidingstijd
25
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Totale tijd
45
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Audrey Dobber
Ingrediënten
1
kg
kruimige aardappels
500
gram
andijvie
fijn gesneden
250
gram
kastanjechampignons
500
gram
rundergehakt
250
gram
gerookte spekreepjes
2
sjalotjes
geraspte kaas
165
gram
Paturain met knoflook en kruiden
1
theelepel
dijon mosterd
1
eetlepel
gehaktkruiden
olijfolie
peper en zout
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
Kook de aardappels in ruim water met wat zout in zo'n 15 tot 20 minuten gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snipper intussen de sjalotjes.
Verwijder de steeltjes van de kastanjechampignons en snijd de hoedjes in plakjes.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes.
Voeg de spekreepjes toe en bak deze rondom aan.
Voeg vervolgens het gehakt toe samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
Verhit in een andere koekenpan een scheutje olijfolie en roerbak hierin de kastanjechampignons.
Voeg de andijvie in delen bij de kastanjechampignons en laat dit slinken.
Stamp de aardappels fijn met de Paturain, dijon mosterd en wat peper naar smaak.
Giet het overtollige vocht van het gehaktmengsel af en doe het gehakt in een grote ovenschaal.
Schep vervolgens de andijvie met kastanjechampignons er over heen.
Verdeel daarna de aardappelpuree over het geheel en strijk mooi glad.
Strooi als laatste een flinke laag geraspte kaas over de ovenschotel met andijvie, kastanje champignons en gehakt.
Zet de ovenschaal in in het midden van de oven en laat het gerecht in 20 minuten goudbruin worden.
Notities
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie