Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Afdrukken
Pin
5
van
1
stem
Zomerstamppot met postelein, bacon en oude kaas
Een verrassend lekkere zomerstamppot met postelein, bacon, oude kaas en doperwten. Heerlijk met een gekruid speklapje of chipolataworstjes.
Gang
Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken
Glutenvrij, Hollands
Sleutelwoord
aardappels, bacon, doperwten, oude kaas, postelein, stamppot, zomerrecept, zonder gluten
Voorbereidingstijd
15
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
Totale tijd
35
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Audrey Dobber
Ingrediënten
1½
kg
kruimige aardappels
300
gram
postelein
200
gram
doperwten
1
rode ui
150
gram
bacon reepjes
125
gram
oude kaas
150
ml
melk
15
gram
boter of margarine
2
theelepels
dijon mosterd
peper en zout
Instructies
Schil de aardappels en snijd ze in 4 stukken.
Kook de aardappels in ruim wat met wat zout in zo'n 17 minuten gaar.
Kook de doperwten zo'n 8 minuten voor in ruim water met een beetje zout.
Snipper de rode ui.
Verhit een beetje olie of margarine in een koekenpan en fruit hierin de rode ui.
Voeg de baconreepjes mee en bak deze mee.
Verwijder intussen de lange stelen van de postelein zodat er een klein stukje steel aan blijft zitten
Snijd de oude kaas in blokjes van ongeveer ½ cm.
Giet de aardappels af en stoom ze even droog.
Giet intussen de melk in een steelpan en breng aan de kook
Stamp de aardappels fijn met de boter of margarine, dijon mosterd, een beetje peper naar smaak en de warme melk.
Roer de postelein, doperwten, baconreepjes, oude kaas en rode ui door de aardappelpuree.
Serveer direct.
Notities
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie