Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Afdrukken
Pin
3
van
1
stem
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Heerlijke en makkelijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker met glutenvrije pasta, Parmezaanse kaas en een frisse salade.
Gang
Bijgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Sleutelwoord
gehaktballetjes, glutenvrij, Italiaans, lactosevrij, makkelijk recept, snel recept, zonder gluten
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
25
minuten
Totale tijd
45
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Audrey Dobber
Ingrediënten
500
gram
rundergehakt
2
teentjes
knoflook
2
kleine
uien
1½
eetlepel
Italiaanse kruiden
4
eetlepels
glutenvrij paneermeel
1
ei
2
blikjes
tomatenblokjes
5
zongedroogde tomaten
10
blaadjes
verse basilicum
1
theelepel
oregano
peper en zout
olijfolie
Instructies
Snipper de uien en hak de knoflook zo fijn mogelijk.
Meng de helft van de ui en knoflook met het gehakt.
Voeg het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en kneed goed door.
Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.
Hak intussen de zongedroogde tomaten fijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan.
Fruit hierin de andere helft van de ui en knoflook.
Voeg ook de stukjes zongedroogde tomaat toe en bak even mee.
Doe de gehaktballetjes in de pan en bak rondom bruin.
Schenk de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree en breng langzaam aan de kook.
Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze bij de Italiaanse gehaktballetjes samen met de oregano.
Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Laat de Italiaanse gehaktballetjes met de deksel op de pan nog zo'n 15 minuten zachtjes doorpruttelen.
Notities
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie