Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Afdrukken
E-mail
Spaanse kip in tomaten-paprikasaus
4
van
3
Stemmen
Als we niet naar Spanje kunnen, dan halen we Spanje gewoon in huis met deze heerlijke glutenvrije Spaanse kip in tomaten-paprikasaus.
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
45
minuten
Totale tijd
1
uur
5
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Spaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties
4
personen
Ingrediënten
▢
1½
kg
hele kip
▢
3
teentjes
knoflook
▢
2
uien
▢
4
rijpe tomaten
▢
2
rode punt paprika's
▢
2
theelepels
gerookt paprikapoeder half zoet
pimentón de la vera
▢
2
blikjes
tomatenpuree
▢
100
gram
serranoham
▢
200
ml
Spaanse rode wijn
▢
peper en zout
▢
olijfolie
Hoe maak je het?
Hak de kip in stukken en kruid met wat peper en zout.
Snijd de uien, tomaten en paprika's in blokjes.
Pel de teentjes knoflook.
Scheur de serranoham in stukjes.
Verhit een scheut olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui glazig.
Voeg de knoflook en serranoham toe en bak eventjes mee.
Leg de stukken kip ertussen en bak rondom aan.
Voeg de paprika- en tomatenblokjes toe en bak zo'n 5 minuten mee.
Schep de tomatenpuree bij het geheel samen met het gerookt paprikapoeder.
Schenk als laatste de rode wijn bij het geheel, roer goed door en breng aan de kook
Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
Laat de kip in zo'n 45 minuten verder gaar stoven.
Draai regelmatig om.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
kip, knoflook, makkelijk recept, paprika, rode wijn, serranonham, Spaanse keuken, tomaat, uien