Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Afdrukken
Pin
4
van
2
Stemmen
Chinese tomatensoep
Een heerlijke glutenvrije Chinese tomatensoep goed gevuld met kipfilet, omelet reepjes, rijstnoedels, taugé en lente-uitjes.
Gang
Hoofdgerecht, Lunch
Keuken
Chinees, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Sleutelwoord
Chinese tomatensoep, glutenvrij, kipfilet, knoflook, lente-uitjes, lunch, maaltijdsoep, makkelijk recept, noedels, omelet, uien
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
30
minuten
Totale tijd
50
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Audrey Dobber
Ingrediënten
3
kipfilets
1
kg
roma tomaten
4
lente-uitjes
125
gram
taugé
1
grote
ui
1
bolletje
Chinese knoflook
1
rode peper
1
plak
rijstnoedels
2 mm
3
eieren
2
blikjes
tomatenpuree
2
eetlepels
gembersiroop
1
eetlepel
rijstazijn
2
kippenbouillonblokjes
1½
liter
water
peper en zout
rijstolie
Instructies
Halveer de kipfilets
Snijd de ui, knoflook en rode peper in stukjes. Hoeft niet al te fijn, want de soep wordt straks nog gepureerd.
Snijd de tomaten in blokjes.
Doe een scheutje rijstolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
Voeg de tomatenblokjes toe en roerbak even mee.
Schenk nu het water bij het geheel samen met de gembersiroop, rijstazijn, tomatenpuree en kippenbouillonblokjes.
Voeg nu ook de stukken kip toe en breng zachtjes aan de kook.
Klop intussen de eieren los.
Verhit een scheutje rijstolie in een koekenpan en voeg de los geklopte eieren toe en maak hier een omelet van.
Snijd de omelet in reepjes en zet even aan de kant.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes en zet ook deze even aan de kant.
Bereid de rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal na ongeveer 15 tot 20 minuten de kipfilet uit de pan en trek deze los met 2 vorken.
Pureer de Chinese tomatensoep met een staafmixer.
Voeg de stukjes kip weer toe aan de soep en doe nu ook de lente-uitjes erbij.
Warm de soep nog even goed door en breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Schep wat omelet reepjes, taugé en noedels in elke kom en schenk hier de hete Chinese tomatensoep overheen.
Garneer eventueel nog met wat extra lente-ui ringetjes.