Schrap de waspeentjes en snijd ze in stukjes van ongeveer 1 cm.
Kook de waspeentjes zo'n 10 minuten voor in ruim water met een beetje zout.
Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius
Meng in een kom de crème fraîche en mosterd. Verkruimel het groentebouillonblokje en roer dit door het mengsel.
Breng verder op smaak met wat peper en zout.
Doe de stukjes wortel en doperwten in een ovenschaal. De doperwten mogen nog bevroren zijn, dit komt vanzelf goed.
Spoel het overtollige ijs onder de kraan van de kabeljauw. Dep droog en bestrooi beide kanten met wat peper en zout naar smaak. De kabeljauw mag ook nog bevroren zijn.
Leg de kabeljauw boven op de wortels en doperwten.
Bestrijk vervolgens met het crème fraîche en mosterd mengsel.
Knip de bladpeterselie fijn en strooi dit over de saus.
Leg als laatste de aardappelschijfjes dakpansgewijs op de saus en bestrooi deze met wat zout naar smaak.
Zet de ovenschotel met kabeljauw, doperwten en worteltjes in het midden van de oven en laat in zo'n 25 minuten goudbruin en gaar worden.
Notities
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie