Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Afdrukken
Pin
0
van
0
Stemmen
Haricots verts met spek uit de oven
Een echte kerst klassieker zijn deze heerlijke haricots verts met spek uit de oven welke ook nog eens makkelijk zijn om te maken en snel klaar.
Gang
Bijgerecht, groentegerecht
Keuken
Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Sleutelwoord
bijgerecht, glutenfree, glutenvrij, Kerst, Kerstdiner, makkelijk recept, ontbijspek, snel recept, tijm, uit de oven
Voorbereidingstijd
20
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
Totale tijd
35
minuten
Porties
4
personen
Auteur
Audrey Dobber
Ingrediënten
300
gram
haricots verts
12-15
plakjes
ontbijtspek
5
takjes
tijm
1
eetlepel
olijfolie
zout
zwarte peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de uiteinden van de haricots verts en kook ze 5 minuten voor met een beetje zout.
Giet de boontjes af en dep ze droog.
Vouw een plakje ontbijtspek dubbel en rol hier 7 haricots verts in.
Leg de pakketjes met boontjes en spek in een ovenschaal.
Sprenkel de olijfolie over de haricots verts met spek.
Haal de blaadjes tijm af.
Bestrooi de haricots verts met de tijm en wat zwarte peper uit de molen naar smaak.
Zet de Franse sperzieboontjes in het midden van de oven en laat in zo'n 15 minuten verder gaar en het spek knapperig worden.
Notities
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie