Makkelijk, feestelijk en gewoon glutenvrij is deze heerlijke gevulde varkenshaas met brie en spek. Lekker met gepofte aardappels en gestoofde sperziebonen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij
Sleutelwoord brie, glutenfree, glutenvrij, glutenvrij recept, Kerst, Kerstdiner, makkelijk recept, ontbijspek, snel recept, uit de oven, Varkenshaas, zonder gluten
Voorbereidingstijd 20minuten
Bereidingstijd 20minuten
Totale tijd 40minuten
Porties 4personen
Auteur Audrey Dobber
Ingrediënten
4kortevarkenshaasjes
300grambrie
200gramontbijtspek
2eetlepelshoning
2eetlepelsappelmoes
2eetlepelsolijfolie
8takjesrozemarijn
zwarte peper
zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Snijd de brie in plakjes van ongeveer 1,5 cm dik.
Maak 4 inkepingen met een scherp mes per varkenshaas.
Wikkel de plakjes brie in het ontbijtspek en stop deze in de inkepingen.
Haal de naaldjes van de rozemarijn af en hak deze fijn.
Meng in een kommetje de olijfolie, honing en appelmoes samen met de rozemarijn.
Leg de varkenshaasjes in een braadslede of ovenschaal en bestrijk ze royaal met de marinade.
Bestrooi de gevulde varkenshaas met brie en spek met wat zwarte peper en zout naar smaak. Wees matig met zout, aangezien het spek ook al redelijk wat zout bevat.
Zet de varkenshaasjes in het midden van de oven en laat in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar worden.
Serveer direct.
Notities
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie