Ovenpasta met tomaat, broccoli en champignons

Een heerlijke en eenvoudige glutenvrije ovenpasta met tomaat, broccoli, champignons en hamblokjes. Slechts 20 minuten voorbereiding en daarna 20 minuten in de oven.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Keyword gluten-free, glutenvrij, pasta, recipe, sansgluten, senzaglutine, singluten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 400 gram glutenvrije pasta
  • 1 rode punt paprika
  • 250 gram champignons
  • 1 gele paprika
  • 1 struikje broccoli
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 200 gram hamblokjes
  • 200 gram cherry tomaten
  • 4 trostomaten
  • geraspte kaas
  • 1 bakje Paturain met knoflook en kruiden 165 gram
  • 1 groentebouillonblokje
  • oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Kook de glutenvrije pasta met wat zout en het groentebouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Snipper intussen de ui.

  3. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Je kunt ze ook fijn hakken in de hakmolen van de staafmixer.

  4. Snijd beide paprika's in blokjes en de champignons in plakjes.

  5. Halveer de cherry tomaten, snijd de broccoli kleine roosjes en de trostomaten in plakjes.

  6. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  7. Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.

  8. Voeg na ongeveer 2 minuten de hamblokjes toe en bak even mee.

  9. Schep nu de paprika's, champignons, broccoli en cherry tomaatjes in de wok en roerbak zo'n 5 minuten.

  10. Als laatste voeg je de glutenvrije pasta toe samen met de roomkaas met knoflook en kruiden.

  11. Breng het geheel op smaak met de oregano en peper en zout.

  12. Schep de pasta in een grote ovenschaal.

  13. Leg de tomaatplakjes dakpansgewijs op de pasta. Bestrooi royaal met geraspte kaas.

  14. Strooi als laatste wat oregano naar smaak op de tomaatplakjes met kaas.

  15. Laat de ovenpasta met tomaat, broccoli en champignons in ongeveer 20 minuten goudbruin worden.

  16. Serveer de pasta ovenschotel met een frisse salade.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie