Hollandse bonenschotel

Makkelijk, snel en erg lekker is deze voedzame Hollandse bonenschotel. Lekker met gebakken aardappeltjes, aardappelpuree of rijst.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Keyword bonenschotel, glutenvrij, snel recept
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 1 pot witte bonen 720 gram
  • 1 pot bruine bonen 720 gram
  • 500 gram rundergehakt
  • 250 gram gerookte spekreepjes
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 blik tomatenblokjes 400 gram
  • 1 grote rode ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Giet de witte- en bruinebonen in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.

  2. Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  3. Snijd alle paprika's in blokjes en de champignons in plakjes.

  4. Vervolgens snijd je de prei in ringetjes.

  5. Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjes pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.

  6. Voeg de gerookte spekreepjes erbij en bak deze rondom bruin.

  7. Doe het gehakt in de pan en bestrooi met wat peper en zout. Bak het gehakt vervolgens rul.

  8. Schep de paprika, prei en champignons bij het geheel en roerbak zo'n 5 minuten mee.

  9. Giet de witte- en bruine bonen erbij en roer even om.

  10. Als laatste voeg je de tomatenblokjes, paprikapoeder, peterselie en nog wat peper en zout naar smaak toe.

  11. Laat het geheel nog zo'n 5 minuten doorsudderen.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie