Pasta met champignon-spinaziesaus, kip en kikkererwten

Een heerlijke glutenvrij pasta met champignon-spinaziesaus, kip en kikkererwten welke je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Een feestje op je bord.

Gang Hoofdgerecht, pastagerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Keyword glutenvrije pasta, pasta met champignon-spinaziesaus
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 400 gram glutenvrije pasta
  • 600 gram kipfilet
  • 300 gram verse spinazie
  • 250 gram champignons
  • 400 gram kikkererwten blik
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 2 rode uien
  • 12 blaadjes basilicum vers
  • 1 runderbouillonblokje
  • 25 gram roomboter of lactosevrije boter
  • 40 gram glutenvrije bloem
  • 75 ml madeira of cognac
  • 300 ml runderbouillon pot
  • 500 ml slagroom of lactosevrije slagroom
  • 3 theelepels salie
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout naar smaak.

  2. Smelt in een pan met dikke bodem de boter totdat deze gaat schuimen.

  3. Voeg de glutenvrije bloem er bij en roer deze door de boter.

  4. Vervolgens voeg je de slagroom in delen bij de roux zodat deze goed wordt opgenomen.

  5. Doe hetzelfde met de runderbouillon.

  6. Voeg als laatste de madeira, salie en peper en zout naar smaak toe. Laat de saus al roerend een beetje indikken en zet daarna op een laag vuur.

  7. Snipper de rode uien en snijd knoflook zo fijn mogelijk. Snijd vervolgens de champignons in plakjes.

  8. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water. Laat ze even uitlekken.

  9. Verhit een scheutje olijfolie in de braadpan en fruit hierin de ui en knoflook.

  10. Voeg na 2 minuten de kipfiletblokjes toe en roerbak even mee. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn.

  11. Voeg vervolgens de champignons toe en roerbak ook deze even mee.

  12. Schep daarna de spinazie in de pan en laat deze slinken.

  13. Zet intussen het water voor de glutenvrije pasta op en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het runderbouillonblokje.

  14. Giet nu de saus bij de kip en groenten en roer even goed door.

  15. Voeg als laatste de kikkererwten samen met de basilicum toe en laat het de champignon-spinaziesaus rustig door pruttelen op een laag vuur met de deksel op de pan.

  16. Serveer de saus met de pasta.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie