Sticky kipdrumsticks uit de oven

Een super makkelijk recept voor de lekkerste glutenvrije sticky kipdrumsticks uit de oven.

Gang Bijgerecht, Kipgerecht
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij
Keyword glutenfree, glutenvrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Rusttijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Porties 10 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 1 kg kipdrumsticks
  • 7 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepel glutenvrije ketjap
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels sambal
  • 2 theelepels knoflook puree
  • 0,5 theelepel cayennepeper

Hoe maak je het?

  1. Meng de ketchup, honing, gembersiroop, bruine basterdsuiker, glutenvrije ketjap, paprikapoeder, sambal, knolfook puree en cayennepeper door elkaar tot een marinade.

  2. Leg de kipdrumsticks in de marinade en laat deze minimaal een uur intrekken. Je kunt de kipdrumsticks ook een avond van te voren marineren, zodat je ze de andere dag alleen nog maar in de oven hoeft te doen.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

  4. Doe de kipdrumsticks samen met de marinade in een ovenschaal.

  5. Bak de sticky kipdrumsticks in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.

  6. Draai de kip regelmatig om en schep steeds weer een beetje marinade over de kip zodat ze gelijkmatig gaar worden.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie