Afdrukken Pin
0 van 0 stemmen

Cheesecake glutenvrij

Een eenvoudige maar oh zo lekkere glutenvrije klassieke New York cheesecake.
Gang Dessert, Taart
Keuken Amerikaans, Glutenvrij, Lactosevrij
Trefwoord glutenfree, glutenvrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
rusttijd 2 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Porties 10 personen
Auteur Audrey Dobber

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram glutenvrije maria biscuits
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 600 gram roomkaas
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 125 ml slagroom
  • 80 gram crème fraîche
  • 200 gram suiker
  • 2 eetlepels maizena

Instructies

  • Zorg ervoor dat de roomkaas en eieren op kamertemperatuur zijn.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Smelt de boter in de magnetron.
  • Verkruimel de glutenvrije biscuitjes en meng deze met de gesmolten boter en de bruine basterdsuiker.
  • Vet een springvorm in van 24 cm doorsnede met wat boter of baking spray.
  • Maak van het biscuitjes mengsel een bodem en druk goed aan in de vorm. Zet de bodem even in de koelkast terwijl je de roomkaasvulling gaat maken.
  • Doe de roomkaas samen met de slagroom, crème fraîche, suiker, eieren, vanille-extract en maizena in een beslagkom en mix op de hoogste stand totdat je geen klontjes meer ziet. Dit kan zowel in de keukenmachine als met een handmixer.
  • Schep de roomkaas vulling in de springvorm en strijk glad met een spatel.
  • Zet de cheesecake in het midden van de oven en bak in zo'n 60 minuten goudbruin en gaar.
  • Je kunt checken of de cheesecake gaar is door er met een breinaald in te prikken en kijk of deze er droog uit komt. Zo niet, verleng dan steeds de baktijd met 5 minuten. De cheesecake moet stevig zijn, maar nog wel een beetje wiebelig.
  • Laat de cheesecake afkoelen in de springvorm en zet hem daarna minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Notities

Veel bakplezier en eet smakelijk!
 
Liefs Audrey en Sophie