Glutenvrije shoarmakruiden

De lekkerste shoarmakruiden maak je gewoon heel makkelijk en snel zelf.

Gang Kruiden, Specerijen
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 1 bakje
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels gemalen koriander
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 thelepels uienpoeder
  • 2 theelepels piment
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels venkelzaad
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel

Hoe maak je het?

  1. Eigenlijk is dit gewoon te makkelijk. Doe alle kruiden in een bakje en meng even goed door elkaar. Dat is alles. Makkelijk toch?!

Notities

Bewaar de shoarmakruiden in een afsloten bakje op een droge en donkere plaats.

Je kunt de zelfgemaakte kruiden voor shoarma minstens 3 maanden bewaren.

 

Lekker om je eigen kipshoarma mee te maken of voor een heerlijke shoarmaburger. Ook kun je deze shoarmakruiden naar je eigen smaak aanpassen. Hou je van bijvoorbeeld wat meer knoflook, dan voeg je dat gewoon heel makkelijk extra toe. Super toch?!

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey