Romige kip en groenten pie

Een heerlijke ovenschotel met kip en verse groenten in een lekkere roomsaus.

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 25 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 45 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 450 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 kleine teentjes
  • 1 kleine prei
  • 1 winterpeen
  • 1/4 bloemkool
  • 200 gram verse doperwten of diepvries
  • 250 gram gluten- en lactosevrij bladerdeeg Schär
  • 250 ml Alpro cuisine soya
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 5 gram verse bieslook
  • 1 ei
  • 1,5 eetlepels kerriepoeder
  • 1 groentenbouilonblokje
  • peper en zout
  • margarine of olie

Hoe maak je het?

  1. Ontdooi het diepvriesbladerdeeg minimaal een uur van te voren.

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  3. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.

  4. Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik hier vaak een wiegemes voor.

  5. Snijd de prei in ringen, de winterpeen in plakjes en de bloemkool in kleine roosjes.

  6. Hak de blaadjes van de peterselie fijn en knip de bieslook in kleine stukjes. Voor het fijnhakken van kruiden gebruik ik ook vaak een wiegemes.

  7. Verwarm een beetje margarine of olie in een koekenpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook.

  8. Voeg na 2 minuten de kipfiletblokjes toe en bak rondom even aan. 

  9. Voeg vervolgens de winterpeen, prei, doperwten en bloemkool toe en roerbak even mee.

  10. Giet daarna de Alpro cuisine in de pan. Voeg direct het groentenbouillonblokje toe samen met de verse kruiden, kerriepoeder en peper en zout naar smaak.

  11. Schep de kip en groenten in een ovenschaal.

  12. Kneed het bladerdeeg even door en maak er een bal van. Leg de deegbal op een met glutenvrije bloem bestrooid werkblad en rol een ronde lap van het deeg. De lap moet een paar centimeter groter zijn dan je ovenschaal.

  13. Klop het ei los in een kommetje. Bestrijk de randen van de ovenschaal met wat ei. Leg de lap bladerdeeg over de ovenschaal en plak de randen vast aan de schaal.

  14. Bestrijk de rest van het bladerdeeg met het ei. 

  15. Maak als laatste een gat in het midden van de deeglap, zodat de stoom uit je kip en groenten pie kan ontsnappen. Maar ook om te voorkomen dat je deeglap straks scheurt in de oven of inzakt.

  16. Zet de chicken pie in het midden van de oven en laat in zo'n 20 tot 25 minuten (afhankelijk van je oven) goudbruin en gaar worden.

Notities

Veel kookplezier en eet smakelijk!!!

 

Liefs Audrey