Cannelloni met tomatensaus, gehakt en groenten

De allerlekkerste glutenvrije cannelloni maak je gewoon zelf. 

Gang Hoofdgerecht, Ovenschotel
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 35 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 55 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 12 glutenvrije lasagne vellen ah vrij van gluten
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1/3 rode paprika
  • 1/3 groene paprika
  • 1/3 gele paprika
  • 1 kleine winterpeen
  • 125 gram champignons
  • 1/2 prei
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 12 blaadjes verse basilicum
  • 8 eetlepels gezeefde tomaten
  • 2 handjes jong belegen Goudse geraspte kaas
  • 2 theelepels oregano
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.

  2. Snijd de paprika's en winterpeen in blokjes en de prei in ringetjes.

  3. Hak de blaadjes basilicum fijn en snijd de champignons in plakjes.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjespan en roerbak de ui samen met de knoflook.

  5. Voeg het gehakt toe en bestrooi met peper en zout naar smaak. Bak het gehakt vervolgens rul.

  6. Voeg de paprika's, champignons, winterpeen en prei toe en roerbak alles zo'n 5 minuten.

  7. Giet nu de tomatenblokjes bij het geheel samen met de basilicum en oregano. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Roer alles nog even goed door en zet daarna aan de kant.

  8. Breng een grote pan met water aan de kook en kook de lasagne vellen zo'n 2 tot 3 minuten voor. Giet de pan af en leg de lasagne vellen in een kom met koud water zodat ze niet aan elkaar gaan plakken en uitdrogen.

  9. Verhit de oven voor op 200 graden Celsius en vet een grote ovenschaal in met wat olijfolie.

  10. Neem steeds een lasagne vel. Dep deze droog met keukenpapier en snijd door de helft. Leg wat gehaktvulling in het midden en rol voorzichtig op en leg in de ovenschaal.

  11. Blijf deze stap herhalen totdat alle cannelloni's gevuld zijn.

  12. Bestrijk vervolgens de cannelloni met de gezeefde tomaten. Strooi wederom wat peper en zout over het geheel.

  13. Strooi als laatste 2 handjes geraspte kaas, of als je dat lekkerder vind Parmezaanse kaas, over de cannelloni en zet deze in het midden van de oven gedurende zo'n 20 minuten.

Notities

Heerlijke met bijvoorbeeld een frisse salade.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey