Bawang goreng (gebakken uitjes)

Deze heerlijke glutenvrije gebakken uitjes mogen echt niet ontbreken bij een Indonesische maaltijd.

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Indonesisch, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 pot
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 2 eetlepels glutenvrije bloem
  • 1 liter zonnebloemolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de uien in dunne halve ringen en doe ze in een kom.

  2. Voeg 2 eetlepels glutenvrije bloem bij de uien en roer goed door zodat de bloem aan alle uien blijft plakken.

  3. Verhit 1 liter zonnebloemolie in de wok en frituur hierin de uitjes totdat ze licht goudbruin zijn.

  4. Schep de gebakken uitjes direct uit de wok. Ze verbranden namelijk vrij snel en dat is natuurlijk niet lekker.

  5. Laat de bawang goreng uitlekken op een stuk keukenpapier.

Notities

De gebakken uitjes kun je bewaren in een grote pot of koektrommel. Zo blijven ze lekker knapperig.

 

Eet smakelijk!

 

Liefs Audrey