Indiase tikka masala

De allerlekkerste gluten- en lactosevrije kip tikka masala maak je uiteraard heel makkelijk zelf.

Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • De marinade:
  • 700 gram kipfilet
  • 4 theelepels garam masala
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepels cayennepeper
  • 2 eetlepels limoensap
  • 4 eetlepels lactosevrije volle yoghurt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • ........ ......... .......................................................
  • De saus:
  • 2 uien
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel garam masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 6 eetlepels lactosevrije volle yoghurt AH
  • 10 gram verse koriander
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.

  2. Meng in een kom de garam masala, paprikapoeder, cayennepeper, limoensap, yoghurt en wat peper en zout.

  3. Voeg hier de kipfilet blokjes aan toe, meng goed door en laat deze minstens een half uur marineren.

  4. Snipper intussen de ui, knoflook, gember en rode peper. Ik heb ze weer gewoon in de hakmolen van de staafmixer gestopt, want ze gaan straks toch samen de pan in.

  5. Hak nu ook de koriander fijn.

  6. Verhit een scheutje olie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook, rode peper en gember.

  7. Schep nu de kip samen met de marinade in de wok en bak deze rondom aan.

  8. Voeg nu de kokosmelk, yoghurt, kurkuma, gemalen komijn, fijngehakte koriander, garam masala en wat peper en zout naar smaak toe.

  9. Laat de Indiase tikka masala nog zo'n 15 minuten rustig door pruttelen. Roer regelmatig even door.

Notities

Serveer de kip tikka masala met basmati rijst en glutenvrij naanbrood.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey