Raita, Indiase yoghurt-komkommer dip

Raita is een heerlijke verfrissende Indiase yoghurtdip waarop je eindeloos veel variaties kunt toepassen. Perfect bij bijvoorbeeld een pittige curry.

Gang Bijgerecht, Dip
Keuken Eivrij, Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minutes
Totale tijd 10 minutes
Porties 1 schaaltje
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 kleine ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 200 gram lactosevrije volle yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 0,5 theelepel gemalen komijn
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Hak de blaadjes van de bladpeterselie fijn.

  2. Hak de ui en de knoflook zo fijn mogelijk.

  3. Doe de lactosevrije yoghurt in een kom en voeg hier de gemalen komijn, citroensap, gehakte peterselie, ui en knoflook bij.

  4. Schil de komkommer en verwijder de zaadjes. Rasp de komkommer en roer dit door het yoghurtmengsel.

  5. Breng de raita verder op smaak met wat peper en zout.

Notities

Raita is het lekkerst als je het een paar uurtjes van te voren maakt. Op deze manier kunnen de smaken goed met elkaar mengen.

 

Serveer bij de raita wat naanbrood om lekker te dippen.

 

Eet smakelijk!

Liefs Audrey