Roerei met spek, kaas en bosui

Een heerlijk ontbijtgerecht voor op de zondagochtend. Makkelijk, snel en super lekker.

Gang Eiergerecht, Ontbijt
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 7 minuten
Totale tijd 17 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • scheutje lactosevrije melk
  • 125 gram spekblokjes
  • handje geraspte kaas
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels fijngehakte verse bladpeterselie
  • peper
  • olie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de bosuitjes in ringetjes.

  2. Klop de eieren los met een scheutje lactosevrije melk en de fijngehakte bladpeterselie samen met wat peper.

  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.

  4. Voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak even rondom aan.

  5. Schep nu de bosuitjes in de pan en roerbak deze even een minuutje mee.

  6. Schenk nu de eieren in de pan en roer even goed door.

  7. Strooi nu een handje geraspte kaas bij de roereieren en blijf alles goed door roeren totdat het ei gestold is.

  8. Serveer er sneetjes glutenvrij geroosterd brood bij.

Notities

Door de spekblokjes is het roerei met spek, kaas en bosui al redelijk zout. Je kunt eventueel nog wat zout naar smaak toe voegen, maar dit is niet persé nodig.

 

Eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie