Pad thai met kip en garnalen

Heerlijke pad thai met kip, garnalen, paksoi en lente-uitjes. 

Gang Hoofdgerecht, Streetfood, wokgerecht
Keuken Eivrij, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Thais
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 400 gram rijstnoedels
  • 400 gram kipfilet
  • 250 gram grote wokgarnalen
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 1 grote rode ui
  • 1 paksoi
  • 1 cm gember
  • 2 rode pepers
  • 200 gram taugé
  • 2 handjes cashewnoten
  • 10 gram verse koriander
  • 1,5 limoen
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel glutenvrije sojasaus
  • 0,5 eetlepel tamarindepasta
  • 1 theelepel maizena
  • 0,5 theelepel cayennepeper
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Maak de rijstnoedels klaar volgens de verpakking. Zet even aan de kant. Deze heb je later weer nodig.

  2. Snijd intussen de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met wat peper en zout naar smaak.

  3. Verwijder nu de zaadjes van de rode pepers. Pel de knoflook en verwijder daarna de pit. Snijd zowel de rode pepers als de knoflook zo fijn mogelijk. Snipper vervolgens de rode ui.

  4. Nu is de paksoi aan de beurt. Verwijder het blad en spoel deze af onder de kraan. Snijd de stelen van de paksoi in stukjes van ongeveer 1 cm hoog.

  5. Hak de koriander fijn en snijd de lente-uitjes in ringetjes. Rasp de gember.

  6. Knijp de limoen uit boven een kommetje. Voeg hier de sojasaus, vissaus, tamarindepasta, maizena, gemberpoeder en cayennepeper aan toe. Roer het geheel even goed door.

  7. Alles staat nu klaar, dus we kunnen gaan wokken!

  8. Verhit een scheutje olijfolie (of andere plantaardige olie) in de wok. Voeg hier de kipfilet aan toe samen met de rode ui, knoflook, rode peper en gember.

  9. Roerbak totdat de kip aan alle kanten licht is dichtgeschroeid. 

  10. Voeg nu de gamba's (garnalen), lente-uitjes en steeltjes van de paksoi toe en roerbak deze even mee.

  11. Schep vervolgens de gekookte rijstnoedels toe en schenk hierover de pad thai saus.

  12. Voeg als allerlaatste de taugé, koriander, blad van de paksoi en gehakte cashewnoten toe.

  13. Serveer de pad thai met kip en garnalen direct en garneer met wat extra gehakte cashewnoten en koriander.

Notities

Veel kookplezier en alvast eet smakelijk!

Liefs Audrey