Pastasalade met zalm, meloen en komkommer

Een heerlijke Zomerse veelzijdige pastasalade met zalm, meloen en komkommer. Dit lekkere recept is zowel glutenvrij als lactosevrij.

Gang Bijgerecht, buffetgerecht, Lunchgerecht, Salades
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram Glutenvrije conchiliette
  • 200 gram gerookte zalm
  • 1/2 komkommer
  • 1/3 galia meloen
  • 1 appel
  • 6 radijsjes
  • 3 lente-uitjes
  • 15 gram verse bieslook
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 2 limoenen
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Kook de glutenvrije pasta met wat zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de conchiliette af en voeg een eetlepel extra virgin olijfolie toe en roer even goed door. Op deze manier voorkom je namelijk dat de pasta teveel gaat plakken.

  2. Terwijl de pasta intussen afkoelt kun je de andere ingrediënten gaan snijden.


  3. Schil de komkommer maar ook de appel en snijd deze vervolgens in blokjes. 

  4. Snijd de radijsjes in plakjes en vervolgens de lente-uitjes in ringetjes.

  5. Als laatste snijd je de zalm in kleine stukjes. Daarna doe je alle zojuist gesneden ingrediënten bij de afgekoelde pasta en roer je alles even goed door.

  6. Doe de 3 eetlepels honing evenals 1 eetlepel extra virgin olijfolie in een apart kommetje. Voeg daarna het sap toe van de limoenen. 

  7. Vervolgens knip je de bieslook in kleine stukjes en voeg je dit toe aan de dressing. Als laatste voeg je wat peper en zout naar smaak toe aan de dressing.

  8. Voeg daarna de dressing toe aan de pasta, fruit en rauwkost en roer vervolgens het geheel goed door.

  9. Zet de pasta minimaal een uur in de koelkast zodat de smaken zich goed kunnen mengen.

Notities

Ik heb de conchiliette van Sam Mills gebruikt voor deze pastasalade, maar elke andere glutenvrije pasta kan natuurlijk ook.

Veel kookplezier en geniet intussen van deze prachtige zomersedagen!

Liefs Audrey