Hokkien noedels met kip, paksoi en bos-uitjes

Weer een heerlijke recept voor een van de wereldgerechten, maar dan lekker gluten- en lactosevrij. De hokkien noedels.

Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Singoporees
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 struikje paksoi
  • 1 groene paprika
  • 3 bos-uien
  • 200 gram taugé
  • 2 cm gember
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 250 gram mihoen
  • 250 gram glutenvrije linguine platte spaghetti
  • 2 eetlepels glutenvrije oestersaus
  • 2 eetlepels glutenvrije ketjap
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 1 groentenbouillonblokje
  • scheutje arachideolie
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Kook 250 gram linguine zoals aangegeven op de gebruiksaanwijzing en zet even aan de kant.

  2. Kook zo'n 1,5 liter water in de waterkoker, giet dit over 250 gram mihoen. Haal de mihoen even los met een vork. Laat de mihoen 2 minuutjes zo staan en spoel daarna af met koud water. Zet even aan de kant.

  3. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout. Zet ook deze even opzij.

  4. Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Rasp de gember en doe dit bij de knoflook en rode peper.

  5. Maak de paksoi schoon en snijd de stelen en blaadjes in repen. Doe de blaadjes even in een andere kom.

  6. Snijd de groene paprika in blokjes of reepjes.

  7. Vervolgens snijd je de bos-uitjes in ringetjes.

  8. Verhit in de wok een scheut arachideolie en fruit hier in de knoflook, rode peper en geraspte gember.

  9. Voeg de kipblokjes erbij en schroei deze dicht.

  10. Schep nu de steeltjes van de paksoi en de reepjes/blokjes groene paprika in de pan en wok dit zo'n 3 minuten mee.

  11. Voeg nu de bos-uitjes toe aan het geheel en roerbak deze zo'n 2 minuutjes mee.

  12. Schenk nu de glutenvrije oestersaus, sesamolie en glutenvrije ketjap manis in de wok. Schep er  eetlepel palmsuiker bij en verkruimel het groentenbouillonblokje over het geheel. Roer even goed door.

  13. Voeg nu de blaadjes van de paksoi en de taugé toe. Laat de blaadjes van de paksoi slinken.

  14. Als laatste voeg je de mihoen en linguine toe. Schep alles nog goed even door en klaar zijn je hokkien noedels.

Notities

Als je wat over hebt van de hokkien noedels, dan kun je deze makkelijk invriezen. Ik maak vaak wat kleinere porties in diepvrieszakjes en eet het dan als lunch. Ook super lekker!

Alvast eet smakelijk!