Kip krokant nuggets

Deze gluten- en lactosevrije kip krokant nuggets zijn een feestje voor elk kind (en volwassenen ;-)). Zoveel beter dan kant-en-klare kip nuggets en ook nog eens veel lekkerder. 

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 600 gram kipfilet
  • 125 gram glutenvrije cornflakes
  • 5 eetlepels glutenvrije bloem
  • 2 eieren
  • zwarte peper
  • zout
  • margarine of olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in grote stukken (nuggets).   
  2. Klop de eieren los in een kom.
  3. Doe de cornflakes in een diep bord en maak ze wat fijner met de achterkant van een lepel. Voeg wat zwarte peper en zout naar smaak toe bij de cornflakes.
  4.  Doe de bloem op een bord en voeg wat peper en zout toe naar smaak.
  5. Haal de kipfilet stukken eerst door de bloem, vervolgens door het ei en daarna door de cornflakes.
  6. Bak de kip krokant nuggets op hoog vuur rondom bruin in wat margarine of olie. Let op dat je bij olie het vuur iets lager zet aangezien olie een stuk heter wordt dan margarine.

Notities

Kip krokant nuggets zijn erg lekker met paprika-bieslook aardappeltjes en broccoli. Of maak er een echt kinderfeestje van met ovenfriet, doperwtjes met worteltjes en zelfgemaakte appelmoes.

Deze kip krokant nuggets zijn ook een uitstekende borrelhap. Schaaltje barbecuesaus of curry ketchup erbij en smullen maar.