Ovenfriet

De lekkerste ovenfriet maak je heel makkelijk zelf. 

Gang Aardappelgerecht, Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 10 minuten
Kooktijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 6 grote aardappels
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius

  2. Schil de aardappels, was ze en snijd ze in frietjes van ongeveer 1 cm dik.

  3. Leg een stuk keukenpapier op het aanrecht en leg daar de frietjes op. Dep ze goed droog met een ander stuk keukenpapier.

  4. Doe de frietjes in een schaal en schenk er 1 eetlepel zonnebloemolie bij.

  5. Meng de zonnebloemolie goed door de friet.

  6. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier. Leg de frietjes op het bakpapier en plaats de bakplaat in het midden van de oven. Bak de ovenfriet rondom bruin gedurende zo'n 25 minuten.

  7. Schep de frietjes regelmatig om zodat ze mooi gelijkmatig bruin worden.

  8. Doe de friet in een schaal en bestrooi met wat zout.

Notities

Deze ovenfriet is super lekker met zelfgemaakte kip krokant nuggets, doperwten met wortelen en een flinke schep appelmoes.

Ons kleine meisje heeft gesmuld en wij stiekem ook ;-)

Veel kookplezier en eet smakelijk!