Wintergroenten uit de oven

Wintergroenten uit de oven. Een heerlijke bijgerecht met een aantal vergeten groenten zoals rodekool spruiten (paarse spruiten), paarse wortel en pastinaak voor de koude winterse dagen. Gluten- en lactosevrij. Erg lekker met aardappeltjes uit de oven en een beenhammetje met honing en mosterd.

Gang Bijgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 30 minutes
Totale tijd 50 minutes
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingredi├źnten

  • 1 paarse wortel
  • 1 pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 200 gram rodekool spruiten paarse spruiten
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • extra virgin olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius

  2. Schil de pastinaak, paarse wortel en winterpeen. Snijd deze in plakjes

  3. Snij het achterkantje van de rodekool spruiten en verwijder de bovenste blaadjes. Snijd de prei in ringen. Spoel de prei en spruiten even goed af onder de koude kraan.

  4. Snijd het sjalotje in dunne ringen.

  5. Verdeel de groenten over een grote ovenschaal en besprenkel de wintergroenten royaal met de olijfolie. 

  6. Voeg als laatste 1 eetlepel vers gehakte peterselie en 1 eetlepel vers gehakte bieslook toe. Bestrooi met wat peper en zout naar smaak en schep het geheel even goed om.

  7. Gril de wintergroenten in het midden van de oven in 30 minuten beetgaar. Schep regelmatig even om

Notities

Heerlijk met aardappeltjes uit de oven en een stukje beenham met honing en mosterd.

Wij hebben weer gesmuld

 

Eet smakelijk!