Kip tandoori

Een heerlijke en pittige kip tandoori zonder pakjes en zakjes. Glutenvrij, lactosevrij en koemelkvrij. Super lekker met naanbrood of witte rijst en een frisse salade.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 600 gram kipfilet
  • 300 gram Alpro nature
  • 1 rode punt paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 1 stuk gember ongeveer 2 bij 2 cm
  • 2 bolletjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1,5 eetlepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel garam masala
  • 0,5 eetlepel cayennepeper
  • 1,5 theelepel ketoembar gemalen koriander
  • 0,5 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel fijngehakte koriander
  • olijfolie
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Schenk de Alpro nature in een kom. Hak de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit bij de soja yoghurt. 

  2. Schil het stukje gember en rasp dit boven de kom met soja yoghurt. Voeg nu het limoensap, de paprikapoeder, fijngehakte koriander, garam masala, cayennepeper, ketoembar, kurkuma en een snufje zout toe.

  3. Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een andere kom. Schep 6 eetlepels van de saus (yoghurt-kruidenmengsel) bij de kipfilet en meng alles even goed door. Zet de kipfilet in de koelkast en laat minstens een half uur staan.

  4. Snijd de rode- en gele paprika in blokjes. Snipper de rode ui.

  5. Verhit een beetje olijfolie in de wok of hapjes pan. Fruit de ui. Voeg na ongeveer 1 minuut de paprika blokjes toe en roerbak deze zo'n 3 minuten mee.

  6. Voeg nu de kipfilet toe en bak deze zo'n 5 minuten. Schep regelmatig om. Schenk als laatste de rest van de saus in de pan en nog zo'n 10 minuten doorpruttelen.

  7. Serveer de pittige kip tandoori met witte rijst, een frisse salade of glutenvrij naanbrood.

    Eet smakelijk!