Knolselderij stamppot met prei, pastinaak en spekjes

Een heerlijke gluten- en lactosevrije knolselderij stamppot met prei, pastinaak en spekjes. Erg lekker met een stukje rookworst.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Nederlands
Voorbereidingstijd 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 1250 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram knolselderij
  • 3 middelgrote pastinaken
  • 2 kleine rode uien
  • 3 preien
  • 250 gram spekjes
  • 4 handjes Goudse geraspte kaas
  • 100 ml lactosevrije melk
  • 1 grote rookworst
  • peper en zout naar smaak

Hoe maak je het?

  1. Schil de aardappels en snijd deze in grote stukken. Schil ook de knolselderij en snijd deze in blokjes.

  2. Snij de rode ui in stukjes en de prei in ringetjes. Schil de pastinaken en snijd deze in kleine blokjes.

  3. Kook de aardappelen samen met de knolselderij in een pan met ruim water en wat zout naar smaak in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. 

  4. Zet de pastinaken op in ruim water met een klein beetje zout naar smaak en breng dit aan de kook. Voeg na 5 minuten kooktijd de rookworst en de prei toe en laat alles nog even zo'n 10 minuten doorkoken. 

  5. Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak daarin de rode ui samen met de spekjes.

  6. Stoom de aardappelen en de knolselderij droog zodra deze gaar zijn. Verwarm 100 ml melk in een pannetje of in de magnetron. Stamp de aardappelen en de knolselderij fijn met een aardappelstamper. Voeg vervolgens de prei, pastinaak, de warme melk en 4 handjes geraspte kaas toe en stamp alles nog even goed door.

  7. Voeg als laatste de rode ui en spekjes toe en roer dit door de knolselderij stamppot. Breng op smaak met eventueel nog wat zout en peper.

    Serveer de rookworst er apart bij.


    Eet smakelijk!