Kip pilav

Kip pilav is een heerlijk, makkelijk en snel gerecht met kip, paprika en perziken in een zalige kruidige tomatensaus. Lekker met witte rijst of glutenvrij stokbrood.

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Bulgaars, Glutenvrij, Grieks, Lactosevrij, Marokkaans, Melkvrij, Middenoosten
Keyword glutenfree, glutenvrij, kip, lactosevrij, makkelijk recept, perzik, pilaf, Pilav, snel recept
Voorbereidingstijd 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • 1 grote ui
  • 2 bolletjes Chinese knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode punt paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 blik perziken 400 gram
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketjap manis glutenvrij
  • 200 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel Ras el Hanout
  • 4 takjes krulpeterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.

  2. Snipper de ui.

  3. Snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Ik doe ze meestal in de hakmolen van de staafmixer. Scheelt weer tijd ;-)

  4. Vervolgens snijd je de paprika's in blokjes en de perziken in reepjes. Bewaar het perziksap.

  5. Verhit een beetje olijf olie in de wok of braadpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.

  6. Voeg de ras el hanout toe en bak even mee.

  7. Schep nu de kipfilet blokjes in de pan en bak rondom aan.

  8. Voeg vervolgens de paprikablokjes en perziken toe en roerbak even mee.

  9. Schenk nu het water bij het geheel samen met de tomatenpuree, ketjap manis, 4 eetlepels perziksap en het kippenbouillonblokje.

  10. Knip de bladpeterselie boven de kip pilav fijn met een kruidenschaar en roer even door. Breng eventueel verder op smaak met nog wat peper en zout.

  11. Laat de kip pilav nog zo'n 5 tot 10 minuten zachtjes door stoven.

Notities

Serveer de kip pilav met witte rijst.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey en Sophie